Rådgivning og foredrag i hele Danmark

Efterværn for unge med autisme eller ADHD

Er Efterværn en mulighed for dit barn med Autisme eller ADHD

Efterværn er et kommunalt tilbud om støtte til unge, der feks. har haft en fast kontaktperson, indtil det 18. år og som har yderligere behov for støtte, for at sikre en god overgang til et voksen selvstændigt liv med bolig, uddannelse, venner og job.

Formålet med at yde støtte til unge med særlige behov, er at de skal have samme mulighed for sundhed, personlig udvikling og et selvstændigt voksenliv som deres jævnaldrende har.

Efterværn findes i servicelovens §76 og bevilliges af barnets sagsbehandler.

Ofte bruges efterværn i forbindelse med en anbringelse der ophører ved det 18. år. På den måde kan der bedre komme en god overgang til voksenlivet, hvor det er vigtig med fornuftige boligforhold, netværk for bla. at undgå ensomhed og at den unge kommer i gang med en relevant uddannelse.

For at få bevilget Efterværn §76, skal følgende være opfyldt:

 

  • Du skal være fyldt 18 år

 

  • Du skal have bevilget omfattende støtte, inden det fyldte 18. År.

 

  • Efterværn kan bevilges indtil det 23. År.

 

  • Det er ikke et krav, at du skal være selvhjulpen, inden du bliver 23 år.

 

  • Der skal være udsigt til en god udvikling ved at fortsætte med bevillingen efter børnebestemmelsen.

 

  • Kommunen skal vurdere om du er indforstået med feks. at have en støtte/kontaktperson og om du stadig vil have gavn af det.

 

  • Støtten skal bidrage til en god overgang til et selvstændigt voksenliv, med fokus på den unges muligheder for uddannelse, job og selvstændig bolig.

 

Med andre ord betyder efterværn, at den unge fortsætter indtil max det 23. år med at høre under børnebestemmelserne i serviceloven, hvis det kan være med til at sikre en bedre overgang til voksenlivet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *