Online kurser & forløb om autisme og ADHD/ADD

Selvstændighed igennem systemer

En mor til en 18 årig pige med infantil autisme, ringede til mig fordi hun var frustreret over hendes datter ikke kunne gøre (i hendes øjne) simple ting selvstændig.

Når datteren skulle pakke sin sportstaske spurgte hun: Hvad skal jeg pakke?
Når hun skulle fodre deres hunde, spurgte hun: Hvor meget foder skal hundene have?
Når hun skulle skrælle kartofler, spurgte hun: Hvor mange kartofler skal jeg skrælle? osv.

Alle disse ting havde de prøvet at lave forskellige skemaer over, men det var ofte endt med små gule sedler som var blev væk.

I dette tilfælde blev udfordringen løst således:

Den unge pige er meget glad for sin Ipad, på den lagde vi den gratis App Reminders. Hun fik sit dagskema lagt på, samtidig med vi oprettede særskilte lister over de ting pigen skal kan selvstændig i hverdagen.

Feks. en liste der hedder: Pakke sportstaske

Jeg skal pakke:

* Håndklæde
* Shorts
* T-shirt
* indendørs sko osv…..

Det fungere super godt. Den 18 årig pige er rigtig glad for ikke at skal spørge sin mor om alting, samtidig med hun er tryg ved at kan have sit støttesystem med sig, også i forhold til skolen.
Det har givet hende større selvværd og frigivet energi i pigen i hverdagen, fordi hun ved hvor hun kan finde svar, uden at være afhængig af andre mennesker.

Måske har dit barn/ung brug for en liste som hjælper dit barn med at blive mere selvstændig og dermed give mere selvværd

One thought on “Selvstændighed igennem systemer

  1. Pia Brandstrup says:

    Det var smart det program vil jeg tjekke ud. Jeg lærte min datter at bruge sin mobil hun har alarmer på alt muligt så hun ikke glemmer det. I notes bogen så der hvad er det hun skal huske om morgen når hun er på toilettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *